Το Κτήμα Κοντοβράκη βρίσκεται στη μέση ενός πανέμορφου αμπελώνα, στην περιοχή Βρέστεζα (Κομίνι) λίγο έξω από το Κρανίδι. Έχει έκταση 100 περίπου στρεμμάτων, σε υψόμετρο από 250 ως 300 μέτρα με βορειοανατολικό προσανατολισμό.
Ο Γιάννης Κοντοβράκης, τρεις γενιές αμπελουργός από μια παλιά οικογένεια Κρανιδιωτών συνεχίζει την παράδοση καλλιεργώντας και διατηρώντας την σπάνια και μοναδική ίσως για την Ελλάδα ποικιλία Ροκανιάρης καθώς και την επίσης αξιόλογη Σκλάβος. Άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες (μουσικός), επιμελήθηκε με μαεστρία τον αμπελώνα του. Έχοντας δουλέψει τα πρώτα χρόνια της ζωής του ως τεχνικός σε υδραυλικά έργα, αναδιοργάνωσε τον αμπελώνα του σε γραμμική ανάπτυξη και μ’ ένα εξαιρετικό σύστημα άρδευσης, δημιούργησε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.
Οι ποικιλίες που φιλοξενεί είναι βασικά Ροκανιάρης και Σκλάβος και σε μικρότερη έκταση Ροδίτης, Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο Αγιωργήτικο, Ξυνόμαυρο και Cabernet Sauvignon. Το Κτήμα Κοντοβράκη έχει στρεμματική απόδοση 800 κιλά για το Ροκανιάρη και 1200 περίπου κιλά για το Σκλάβο.
Ο Ροκανιάρης είναι ποικιλία που συναντά κανείς μόνο στο Κρανίδι.
Πήρε την ονομασία του πιθανότατα από την κάπως σκληρή και τραγανή ρόγα του σταφυλιού που στο στόμα δίνει την αίσθηση του “ροκανίσματος”. Σπάνια ποικιλία της Αργολίδας, δίνει κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα, ιδιαίτερο σύνθετο άρωμα, ευχάριστη και δροσερή γεύση, πληθωρική επίγευση. Αποτελεί μαζί με το Σκλάβο ένα δίδυμο που σίγουρα θα σας ‘σκλαβώσει’
Εδώ στον ίδιο χώρο δίπλα στα αμπέλια δημιουργήθηκε ένα μικρό αλλά με σύγχρονα μέσα οινοποιείο, χώρος αποθήκευσης και εμφιάλωσης.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αίθουσα γευσιγνωσιών, μια ξύλινη οκταγωνική κατασκευή, που θυμίζει τα κυνηγητικά περίπτερα γαλλικών αγροκτημάτων, με περίοπτη τζαμαρία και από όπου μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αμπελώνα και στο βάθος το ανάγλυφο τοπίο της Ερμιονίδας
Με το ίδιο μεράκι του παππού του και του πατέρα του – που διατηρούσαν και ταβέρνα στο Κρανίδι -, ο Γιάννης και η ανηψιά του Νάντια Κωτσάκη, συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες τους, με δοκιμές των κρασιών και με πολλές ιστορίες για τον τόπο και τις καλλιέργειές του.