18ος
ΔΙΕΘΝΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΟΙΝΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2018
ΡΟΚΑΝΙΑΡΗΣ
Αναβιώσαμε και διατηρούμε την
παλιά Κρανιδιώτικη ποικιλία Ροκανιάρης.
Σήμερα είμαστε οι μοναδικοί καλλιεργητές και ο Ροκανιάρης είναι ΠΓΕ Αργολίδας. Η ποικιλία αυτή πήρε την ονομασία της από την κάπως σκληρή και τραγανή ρόγα του σταφυλιού που στο στόμα δίνει την αίσθηση του “ροκανίσματος”.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Το λευκοπράσινο χρώμα του, η δροσερή οξύτητα,
το ιδιαίτερο σύνθετο άρωμα που κυριαρχούν τα λευκόσαρκα φρούτα, ευχάριστη και δροσερή γεύση, πληθωρική επίγευση με διάρκεια.
18ος
ΔΙΕΘΝΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΟΙΝΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2018
ΣΚΛΑΒΟΣ
Ο Σκλάβος ανήκει στην κατηγορία των σπάνιων Ελληνικών ποικιλιών. Η στρεμματική απόδοση του Σκλάβου είναι 1200 κιλά περίπου. Καλλιεργείται και οινοποιείται στην Αργολίδα, στην περιοχή της Αιγιαλείας και σε κάποια νησια του Ιονίου.
Όταν ωριμάζει το σταφύλι ο μίσχος του κυρτώνει και είναι σαν να κάνει υπόκλιση στον αμπελουργό. Έτσι λοιπόν πήρε και το όνομα Σκλάβος.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Κρασί ανοιχτόξανθο με πράσινες πινελιές και πλούσια αρώματα από φρούτα και βότανα.
ΡΟΔΟΙΝΟΝ
Στην περιοχή του Κρανιδίου καλλιεργούνται 3 τύποι ροδίτη: ψιλόρωγος, ροδόχρωμος και αλεπού. Το Ρόδοινον μας το δίνει ο ροδόχρωμος ροδίτης. Αφού τρυγήσουμε τον ροδίτη, του δίνουμε τον χρόνο του και τον περιμένουμε υπομονετικά να μας δώσει αυτό το μοναδικό χρώμα. Κρασί φρέσκο και δροσερό με χρώμα τριανταφυλλί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Ευχάριστο σύνθετο άρωμα λουλουδιών και φρούτων με ισορροπημένη οξύτητα.
18ος
ΔΙΕΘΝΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΟΙΝΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2018
ΠΥΡΡΟΝ
Το Πύρρον έχει φωτεινό κόκκινο χρώμα, το χρώμα της φωτιάς όπως δηλώνει και το όνομά του. Είναι πάντρεμα δύο ποικιλιών Mourvedre και Cabernet που δίνουν εξαιρετικά κρασιά.
Το σώμα του είναι σε αρμονία με την οξύτητα του, ενώ οι στρογγυλές του τανίνες προσφέρουν βελούδινη γεύση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα, καφέ και κακάο.