ΡΟΚΑΝΙΑΡΗΣ
Αναβιώσαμε και διατηρούμε την παλιά Κρανιδιώτικη ποικιλία Ροκανιάρης.
Τα παλιά χρόνια υπήρχαν πολλές οικογένειες στο Κρανίδι που καλλιεργούσαν μικρά αμπελάκια για «το κρασί του σπιτιού» με διάφορες ποικιλίες, κυρίαρχη όμως ήταν πάντα η ποικιλία Ροκανιάρης.
Πλέον είμαστε οι μοναδικοί καλλιεργητές και ο Ροκανιάρης είναι ΠΓΕ Αργολίδας.
Η ποικιλία αυτή πήρε την ονομασία της από την κάπως σκληρή και τραγανή ρόγα του σταφυλιού που στο στόμα δίνει την αίσθηση του “ροκανίσματος”.
Η στρεμματική απόδοση του Ροκανιάρη είναι 800 – 1.000 κιλά.